Tájékoztató a gépjárműadó változásról!

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat 2021. január 1-től a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) látja el. A NAV minden gépjármű tulajdonos (üzembentartó) részére határozatot fog küldeni a 2021-ben fizetendő adóról, határidőkről és az új gépjárműadó bevételi számláról.

  1. január 1-jét megelőző időszakra vonatkozó gépjárműadó hátralékkal kapcsolatban továbbra is a Szeghalmi Polgármesteri Hivatal Adócsoportja jár el, az esetleges tartozásokat továbbra is ide kell megfizetni.

A gépjármű tulajdonosoknak (üzembentartóknak) továbbra sem kell adatbejelentést tenni az adóhatóság felé, kivéve az adómentes gépjárművek esetében. A 2020. december 31.—én fennálló adómentességről az Önkormányzat tájékoztatta a NAV-ot, ezzel kapcsolatban az adózónak további teendője nincs. A 2021. január 1-jét követő időszakra vonatkozó mentességről az adózónak kell bejelentést tenni a NAV-hoz (gépjármű forgalmi rendszámáról, tulajdonosáról, üzembentartójáról, mentesség jogcíméről).