Kedvezményezett neve: Szeghalom Város Önkormányzata

Projekt címe: Bölcsőde épület felújítása

Szerződött támogatás összege: 36.843.273,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

 

Projekt tartalmának bemutatása: Szeghalom Város Önkormányzatának a tulajdonában és fenntartásában  lévő, 5520 Szeghalom, Kossuth L. u. 5. HRSZ: 2001/2 címen található bölcsőde épület utcai szárnyát újította fel.

Jelen projekt nem irányult férőhely bővítésére.

Szeghalmon egy óvoda és bölcsőde működik, a Szeghalmi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde.

A bölcsődei férőhelyek száma 64 fő. 2010. július 1-től 40 férőhellyel, három csoportban működött az intézmény, amelynek létszámát 2018-tól 52 főre bővítette az önkormányzat, mint fenntartó, negyedik csoport nyitásával. 2021-ben elkészült az ötödik csoportszoba 12 új férőhellyel, így bölcsődei szolgáltatást Szeghalom város területén 64 fő tud igénybe venni. A projekt konzorciumban került megvalósításra a Békés-Bihar Településfejlesztési Nonprofit Kft-vel. A konzorciumi partner feladata a projektben a projektmenedzsment feladatok ellátása volt. Projekt keretében a következő Önállóan Támogatható tevékenységek kerültek megvalósításra.

  1. A) Bölcsődei ellátások (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde) és óvodai intézmények fejlesztése, beleértve:
  2. c) meglévő telephely/szolgáltatás/feladatellátási hely fejlesztése

1) meglévő épület/helyiség felújítása, korszerűsítése (beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti fejlesztéseket)

7) udvar, játszóudvar felújítása, kialakítása (pl.: kerítés, kert építése, javítása; zöldfelület-fejlesztése, növelése, ivókút építése, fizikai aktivitásra építő programok infrastrukturális hátterének kialakítása)

Energiahatékonysági szempontok érvényesítése: A projekt eredményeképpen a fejlesztéssel érintett épületek, építmények, létesítmények üzemeltetésére visszavezethető energiafelhasználása csökken, a beruházás hatására a két utcai csoportszobákba és az irodába a parketta hőszigetelése miatt csökkenni fog az energiafelhasználás. Akadálymentesítés: A bölcsőde épülete akadálymentes kialakítású (akadálymentes parkoló, akadálymentes megközelítését szolgáló rámpával elérhető bejárat, szintkülönbség nélküli épületbelső, akadálymentes WC, vezetősávok a bejárattól a WC helyiségig), annak fenntartása jelen felújítás során is megvalósult, az esélyegyenlőség szempontjait a tervezési területen figyelembe vettük.

Projekt befejezési dátuma: 2023.05.31.

Projekt azonosító száma: TOP-PLUSZ-3.3.1-21-BS1-2022-00011

Képek:

1 2 3 4 5 6