TOP-1.1.3-15-BS1-2019-00044 - Helyi őstermelői piac építése

Kedvezményezett neve: Szeghalom Város Önkormányzata

Projekt címe: Helyi őstermelői piac építése

Szerződött támogatás összege: 121.462.653  Ft

Támogatás mértéke : 100 %

Projekt tartalmának bemutatása: Szeghalom Város Önkormányzata a helyi és térségi gazdasági környezet fejlesztése mellett kötelezte el magát a gazdaságélénkítés és a foglalkoztatás elősegítése érdekében. A város eddigi és tervezett fejlesztései is egyaránt ezt a szemléletet tükrözik. A „Helyi őstermelői piac építése” projekt tervezett célkitűzései: a helyi termelők, helyi piacra jutásának támogatása, egy új őstermelői piac építésével. A projekt ozzájárul a megyei területfejlesztési programban nevesített stratégiai célok teljesüléséhez, valamint a LEADER Helyi Akcióscsoport, a Körös- Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célokhoz is illeszkedik.

A helyi őstermelői piac kialakítására a Baross utca és a Bocskai utca közötti 1089/3 helyrajzi számú 4353 m2-es ingatlanon kerül sor. A fő megközelítés a Baross utca felől lesz biztosított a tervek szerint. Az épületegyüttes egy főépületből és a mögötte elhelyezkedő árusító pavilonokból áll. A főépület fedett részén megy keresztül a gyalogos forgalom, ezért ide került a kerékpártoló is elhelyezésre. Az őstermelői piac magában foglalja a WC csoportot és egy gondnoki helyiséget is. A nyitott átjáróval, a fedett kerékpártárolóval, valamint egy fedett terasszal együtt 112 m2 lesz a főépület nagysága.

A piac kialakítandó területe önkormányzati kezelésben és tulajdonban van. A „Helyi őstermelői piac építése” projekt keretén belül a következő műszaki tartalom valósul meg a Baross utcai területen: központi épület megépítése, árusító pavilonok kialakítása, vásárlói parkolóhelyek létesítése, kerékpártárolók kihelyezése, akadálymentesítés, energiahatékonysági beruházás.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.25.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-BS1-2019-00044