TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BS1-2022-00008
Aktív turisztikai fejlesztések Szeghalom Várhely területén

Kedvezményezett neve: Szeghalom Város Önkormányzata

Projekt címe: Aktív turisztikai fejlesztések Szeghalom Várhely területén

Szerződött támogatás összege: 127.000.000  Ft

Támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt célja és rövid leírása:

Pályázatunk célja, hogy a kajak-kenu népszerűségére, társadalmi beágyazottságára alapozva, minél több embert motiváljon arra, hogy szabadidejében, azt hasznosan eltöltve, járja a vizeket, legyen edzettebb, egészségesebb, és közben ismerje meg Magyarország rejtett történelmi, kulturális és természeti szépségeit. 

Cél, hogy az egyes megállóhelyek fejlesztése és hálózatba kapcsolása révén, közvetett módon növekedjen az egy helyszínen/régióban eltöltött vendégéjszakák száma, valamint a „vendégköltések” összege, és emelkedjenek a szolgáltatások nyújtásából származó közvetett és közvetlen bevételek. 

A fejlesztés célja a szeghalmi aktív turizmus fejlesztése, amelynek részeként vízi turizmus és a horgászturizmus fejlesztése valósul meg, amely magában foglalja pihenőhelyek kialakítását 2 megállópont mobilstéggel, rögzített utcabútor elemekkel, valamint vizesblokkal, csónak és túrakenu kikötési lehetőség kialakítását. Ezen kívül még a turisztikai attrakcióhoz szükséges eszközök beszerzése is megvalósult. Sebes-Kőrös horgászturizmusának fejlesztése keretében megvalósításra kerül horgászhelyek kialakítása. 

A fejlesztés eredményeként a turisták száma növekedésnek indulhat, a Szeghalmon töltött vendégéjszakák száma és az egy turista által eltöltött éjszakák száma is növekedhet, ami plusz jövedelmeket és új munkahelyeket jelent. Az Üdülőközpont megújulásával még nagyobb részévé válhat Szeghalom város turisztikai életének, színesítheti a város nyújtotta programehetőségeket. 

Projektünk célcsoportjai: 

Elsődleges célcsoport: 

• Köznevelési célcsoport 

• Felsőoktatási célcsoport 

• Családok (aktív életmódú felnőttek) 

• 55+ célcsoport • Külföldi turisták célcsoport

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

Projekt azonosító száma: TOP-PLUSZ-1.1.3-21-BS1-2022-00008