TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00022

Kedvezményezett neve: Szeghalom Város Önkormányzata

Projekt címe: Szeghalmi Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 22.823.566 Ft

Támogatás mértéke : 100 %

Projekt tartalmának bemutatása: A pályázat keretén belül napelemes rendszerek telepítését valósította meg Szeghalom Város Önkormányzata. A pályázati lehetőség elérhetővé tette a szervezet számára, hogy megoldja évek óta húzódó környezetvédelmi problémáikat. A támogatással megvalósuló projekt célja hozzájárult egy egészségesebb, tisztább és biztonságosabb ország megteremtéséhez.

 

A projekt során célként jelentkezett a vételezett villamos-energia nagymértékű kiváltása a háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos-energiával. A megújuló energiafelhasználás növelése az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezte. Az intézmény éves költségvetése tervezhetőbbé vált.

A projekt példamutató volt a megújuló energiahordozó felhasználás növelése, illetve a fenntarthatóság irányába fejlődő életforma kialakításának elősegítésében. A város polgárai, az épületet látogató, illetve az épületben dolgozó emberek számára példát mutatott a fenntartható energiatermelés egy formájára.

Projektünk hosszú távú elvárt eredménye pedig a hálózatból vételezett villamos-energia, és az abból származó éves költségek leszorítása.

projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.10.30.

projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00022