Szeghalom Város honlapja

 Szeretettel köszöntöm Önt a magam és Szeghalom Város lakói nevében abból az alkalomból ,hogy az Internet varázslatos világában ránk talált.

Macsári József polgármester

Elérhetőségünk

Szeghalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

 

 

Ügyfélfogadási időpontok

hétfő
08:00 - 16:00
kedd
08:00 - 12:00
szerda
Z Á R V A
csütörtök
08:00 - 16:00
péntek
08:00 - 12:00
szombat
Z Á R V A
vasárnap
Z Á R V A

Szeghalom Város Önkormányzata az újtelepi városrész, valamint a Vásártér utca környékének fejlesztését tervezi szociális célú városrehabilitációs program keretében.

A szociális városrehabilitációs program ESZA típusú elemekből és infrastrukturális beruházásból tevődik össze. Az ESZA típusú tevékenységek közösségfejlesztést célzó programokból, az érintett lakosság bevonását, beilleszkedést segítő programokból, tervezett fejlesztéseket elfogadó programokból, pénzügyi, családszervezési és életmód vezetési tanácsadásokból, munkaerő-piaci beilleszkedést segítő programokból, önálló jövedelemszerzésre való képesség fejlesztését célzó programokból, gyerekek óvodai-iskolai felzárkóztatását segítő kiegészítő oktatási és készségfejlesztési programokból, egészségfejlesztést célzó programokból, szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását célzó programokból, valamint bűnmegelőzést, a közbiztonság javítását elősegítő programokból tevődnek össze. Az infrastrukturális fejlesztés során az akcióterületen (újtelepi településrész) bérlakások energetikai felújítása, korszerűsítése (hőszigetelés, nyílászáró csere, födémszigetelés stb.) valósul meg. A célcsoport számára rendelkezésre álló, közösségi célra hasznosítható épület felújításával, a közösségi céloknak megfelelő átalakításával,  a meglévő játszótér fejlesztésével, a szabadidős pályák kialakításával, a központi buszmegálló kialakításával, a települési zöldfelületek felújításával az Újtelepen közösségi tér épül ki a program hatására.

Jelenleg az igényfelmérés-és hatáselemzés folyik az akcióterületen. Kérjük a mellékelt akcióterületi térkép alapján lehatárolt akcióterületen belül élő lakosságtól, hogy segítsék munkánkat a kérdőív kitöltésével. A kérdőív itt tölthető le! 

 

 

 

Képgaléria

Látnivalók

Szálláshelyek

Vendéglátás