Szeghalom Város honlapja

 Szeretettel köszöntöm Önt a magam és Szeghalom Város lakói nevében abból az alkalomból ,hogy az Internet varázslatos világában ránk talált.

Macsári József polgármester

Elérhetőségünk

Szeghalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

 

 

Ügyfélfogadási időpontok

hétfő
08:00 - 16:00
kedd
08:00 - 12:00
szerda
Z Á R V A
csütörtök
08:00 - 16:00
péntek
08:00 - 12:00
szombat
Z Á R V A
vasárnap
Z Á R V A

ITS Munkacsoport megbeszélése 2015 március 25.

Szeghalom Város Önkormányzata a Belügyminisztérium közreműködésével Szeghalom város Integrált Fejlesztési Stratégiáját készíti el közreműködő szakértők bevonásával. A stratégia az Európai Unió által támogatott projektek beadásának alapját fogja képezi a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban.
A stratégia kidolgozása során 2015.03.25-én -a délelőtti órákban- a Szeghalmi Polgármesteri Hivatal nagytermében az Irányító Munkacsoport, az Önkormányzati Munkacsoport, valamint a Helyi Egysztető Munkacsoport közös megbeszélésére került sor, ahol az önkormányzati, gazdasági és civil szektor képviselői közösen vitathatták meg a stratégia alapját képező fejlesztési elképzeléseket és kitűzendő célokat.
A megbeszélésen a stratégia elkészítésében közreműködő Trenecon Cowi Kft. által bevont szakértők is jelen voltak, ahol Papp Ádám felelős tervező vázolt fel egy helyzetképet a stratégia jelenlegi állapotáról, azután pedig Halász Levente társadalomtudományért felelős tervező koordinálta a célrendszer meghatározásához szükséges közös ötletelést és a közösen kialakított fejlesztési irányok megfogalmazását.
Ugyanezen a napon délután került sor a lakossági fórum lebonyolítására is, ahol a lakosság szintén helyzetképet kaphatott a stratégia jelenlegi állapotáról, valamint az interaktív beszélgetés során lehetőség adódott az elhangzottakkal kapcsolatban a jelenlévők véleményének kinyilvánítására, valamint javaslattételére, és felelős tervezőhöz intézett kérdések feltevésére.
A megbeszélés és a lakossági fórum kifejezetten jól sikerült és hasznosnak bizonyult, ami arra nyújt visszaigazolást, hogy a stratégia készítésének következő fázisaiban is tervezzük az önkormányzati szektoron kívül a gazdasági szektor, a civil szektor, valamint a szeghalmi lakosság bevonását.
 

Képgaléria

Látnivalók

Szálláshelyek

Vendéglátás