Szeghalom Város honlapja

 Szeretettel köszöntöm Önt a magam és Szeghalom Város lakói nevében abból az alkalomból ,hogy az Internet varázslatos világában ránk talált.

Macsári József polgármester

Elérhetőségünk

Szeghalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

 

 

Ügyfélfogadási időpontok

hétfő
08:00 - 16:00
kedd
08:00 - 12:00
szerda
Z Á R V A
csütörtök
08:00 - 16:00
péntek
08:00 - 12:00
szombat
Z Á R V A
vasárnap
Z Á R V A

ITS munkacsoport megbeszélése 2015.06.05.

Szeghalom Város Önkormányzata a Belügyminisztérium közreműködésével Szeghalom város Integrált Fejlesztési Stratégiáját készíti el közreműködő szakértők bevonásával. A stratégia az Európai Unió által támogatott projektek beadásának alapját fogja képezi a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban.

A stratégia kidolgozása során 2015.06.05-én  a Művelődési Központ termében az Irányító Munkacsoport, az Önkormányzati Munkacsoport, valamint a Helyi Egysztető Munkacsoport közös megbeszélésére került sor, ahol az önkormányzati, gazdasági és civil szektor képviselői közösen véleményezték az eddig elkészült ITS munkaanyagokat (ITS megalapozó, ITS tervezet).

A megbeszélésen a stratégia elkészítésében közreműködő Trenecon Cowi Kft. által bevont szakértők is jelen voltak: Pap Ádám felelős tervező, valamint Halász Levente társadalompolitikai szakértő.

Ugyanezen a napon délután került sor a lakossági fórum lebonyolítására is.

Az ITS tervezetek, dokumentumok a honlapon megtekinthetők.

Szeghalom Város Önkormányzata a Belügyminisztérium közreműködésével Szeghalom város Integrált Fejlesztési Stratégiáját készíti el közreműködő szakértők bevonásával. A stratégia az Európai Unió által támogatott projektek beadásának alapját fogja képezi a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban.
A stratégia kidolgozása során 2015.03.25-én -a délelőtti órákban- a Szeghalmi Polgármesteri Hivatal nagytermében az Irányító Munkacsoport, az Önkormányzati Munkacsoport, valamint a Helyi Egysztető Munkacsoport közös megbeszélésére került sor, ahol az önkormányzati, gazdasági és civil szektor képviselői közösen vitathatták meg a stratégia alapját képező fejlesztési elképzeléseket és kitűzendő célokat.
A megbeszélésen a stratégia elkészítésében közreműködő Trenecon Cowi Kft. által bevont szakértők is jelen voltak, ahol Papp Ádám felelős tervező vázolt fel egy helyzetképet a stratégia jelenlegi állapotáról, azután pedig Halász Levente társadalomtudományért felelős tervező koordinálta a célrendszer meghatározásához szükséges közös ötletelést és a közösen kialakított fejlesztési irányok megfogalmazását.
Ugyanezen a napon délután került sor a lakossági fórum lebonyolítására is, ahol a lakosság szintén helyzetképet kaphatott a stratégia jelenlegi állapotáról, valamint az interaktív beszélgetés során lehetőség adódott az elhangzottakkal kapcsolatban a jelenlévők véleményének kinyilvánítására, valamint javaslattételére, és felelős tervezőhöz intézett kérdések feltevésére.
A megbeszélés és a lakossági fórum kifejezetten jól sikerült és hasznosnak bizonyult, ami arra nyújt visszaigazolást, hogy a stratégia készítésének következő fázisaiban is tervezzük az önkormányzati szektoron kívül a gazdasági szektor, a civil szektor, valamint a szeghalmi lakosság bevonását.
 
2015.04.30-án a Szeghalmi Polgármesteri Hivatalban került sor a Szeghalom város készülő Integrált Településfejlesztési Stratégiájának soron következő munkacsoport megbeszélésre, ahol az önkormányzati, gazdasági és civil szektor képviselői közösen alkották meg a korábban meghatározott -stratégia alapját képező- fejlesztési elképzelések és kitűzendő célok segítségével a célrendszert. 

A megbeszélésen a stratégia elkészítésében közreműködő Trenecon Cowi Kft. által bevont szakértők is jelen voltak, Csupor Viktória csoportvezető, Papp Ádám felelős tervező, Halász Levente társadalomtudományért felelős tervező jelenlétében fogalmazódott meg a célrendszer, a főbb irányvonalak. 

A dokumentum készítése a terveknek megfelelően szépen halad, június első hetében a lakosság tájékoztatására lakossági fórum is megszervezésre kerül.


Alakítsuk ki együtt Szeghalom új jövőképét!

 

Egy város élete, problémái és lehetőségei folyton változnak, így időnként szükségessé válik annak felülvizsgálata is, és a céloknak, a megváltozott körülményekhez való igazítása. Erről hozott most döntést Szeghalom Város Önkormányzata, amely ezért még idén felül kívánja vizsgálni a város integrált településfejlesztési stratégiáját. Miért fontos ez most? Az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a település életét befolyásoló külső körülmények, a különböző támogatási rendszerek. Szükséges újragondolni a megoldatlan problémákat, és az arra adható válaszokat is, valamint új kitörési pontokat kell keresni, amelyek lehetőségeket jelentenek a városban élők, dolgozók és vállalkozók életének, és működési feltételeinek javítására. Az Önkormányzat Képviselőtestülete tehát elhatározta, hogy külső szakcégek bevonásával felülvizsgáltatja a Szeghalom jövőképét meghatározó városfejlesztési dokumentumokat.

A fejlődés, az átalakulás persze sosem lehet problémamentes. A változás mindig új kihívás elé állít minket, amit meg kell tudnunk oldani, és amire reagálnunk kell. A Képviselőtestület hiszi, hogy ezt akkor tudja a leghatékonyabban megtenni, ha az új célok és a megoldandó feladatok meghatározásában együtt tud működni Önökkel, és a szeghalmi polgárok, a tervezési folyamat végére magukénak érzik majd a közösen meghatározott jövőképet, és így majd a megvalósításában is együtt tudnak majd működni.

Célunk, hogy a stratégiában meghatározott jövőkép ne csak a fizikai élettér, és az életkörülményeink fejlesztését jelentse, hanem a település közösségének fejlődésével is járjon. Fent kell tartanunk a hagyományainkat és kulturális értékeinket, hogy sok-sok év múlva is egy olyan város lehessen Szeghalom, amelyre büszkék lehetünk, és ahol kellemesen lehet élni, amelyet szívesen hagynánk gyermekeinkre, unokáinkra is. Ehhez viszont hosszú távra, előre kell tekintenünk, és közösen, felelősen kell terveznünk.

Az előretekintéshez, a hosszú távú tervezéshez tehát, kérjük az Önök aktív támogatását, és kérjük, hogy véleményüket és észrevételeiket minél alaposabban fejtsék ki nekünk. Ezt a tudást hatalmas értéknek tekintjük, és szeretnénk figyelembe venni városunk jövőjének megformálásához.

Legyen tehát olyan Szeghalom, mint amilyennek mi közösen szeretnénk! Az eredményes közös munka reményében, előre is köszönöm a segítségüket.

Köszönjük, hogy időt fordít e felmérőlap kitöltésére, a kérdések megválaszolására.

A kitöltött felmérő lapot a következő elérhetőségeken tudja eljuttatni részünkre:

e-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

postai cím: Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8.

 

A kérdőív letölthető itt!

Képgaléria

Látnivalók

Szálláshelyek

Vendéglátás