Szeghalom Város honlapja

 Szeretettel köszöntöm Önt a magam és Szeghalom Város lakói nevében abból az alkalomból ,hogy az Internet varázslatos világában ránk talált.

Macsári József polgármester

Elérhetőségünk

Szeghalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

 

 

Ügyfélfogadási időpontok

hétfő
08:00 - 16:00
kedd
08:00 - 16:00
szerda
Z Á R V A
csütörtök
08:00 - 16:00
péntek
08:00 - 13:00
szombat
Z Á R V A
vasárnap
Z Á R V A

Hírek

Tájékoztatás a NÉBIH engedélyokiratok szerint

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatósága a hazai őszi káposztarepce előállító területeken az uniós országok területén korlátozás alatt álló neonikotinoid hatóanyagú csávázószerek felhasználására adott ki szükséghelyzeti engedélyt a 2017. évi őszi vetési időszakára.

A NÉBIH határozatai szerint a végfelhasználók az elvetett vetőmag mennyiségéről, helyéről kötelesek a megyei kormányhivatalokat tájékoztatni, továbbá a járási hivatalok kötelesek a méhek és hasznos szervezetek fokozott védelme érdekében a beérkezett adatok alapján kiértesíteni a települések jegyzőit.

Bár az elmúlt évtizedekben nincs olyan tapasztalatunk, hogy az érintett készítmények szabályszerű csávázása esetén károsodást okoztak volna a méhészetekben, a méhészeknek egyénileg kell eldönteniük, hogy a kezelt területre rá kívánnak-e települni a méhekkel. Ennek érdekében teljes körűen és folyamatosan, egészen a kultúrnövény elvirágzásáig tájékoztatni szükséges a helyi és letelepült méhészeteket.

Neonikotinos csávázószerrel kezelt őszi káposztarepce vetésterületek 2017/2018 évi vegetáció táblázat.2017/2018 évi vegetáció táblázat.

Képgaléria

Látnivalók

Szálláshelyek

Vendéglátás