Szeghalom Város honlapja

 Szeretettel köszöntöm Önt a magam és Szeghalom Város lakói nevében abból az alkalomból ,hogy az Internet varázslatos világában ránk talált.

Macsári József polgármester

Elérhetőségünk

Szeghalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

 

 

Ügyfélfogadási időpontok

hétfő
08:00 - 16:00
kedd
08:00 - 16:00
szerda
Z Á R V A
csütörtök
08:00 - 16:00
péntek
08:00 - 13:00
szombat
Z Á R V A
vasárnap
Z Á R V A

Hírek

Tisztelt Lakosság!

Mint minden év elején, most is gőzerővel folyik a 2018. évi költségvetés összeállítása, amely várhatóan február végén kerül elfogadásra.

A költségvetés előkészítése során nagy és – természetesen – örömteli feladat a sok nyertes pályázat beillesztése, ütemezése, a szükséges önerő betervezése.

Az utóbbi évekhez képest igen jelentős mennyiségű pályázatot sikerült megnyerni, ami újabb nagy fejlesztéseket fog eredményezni:

A Művelődési Központ energetikai korszerűsítése megtakarítást eredményez: ablakcsere, fűtésrendszer korszerűsítése, napelemek felszerelése. Az Ady utcai konyha magastetőt kap, homlokzati felújítása, elektromos és melegvizes rendszer átépítése is megvalósul. A Kandó Kálmán ipari út teljes egészében megújul. Megépül a Dózsa utcai kerékpárút, összekapcsolódva a Széchenyi utcai kerékpárúttal, amely részben szintén megújul. Az Ady utca a Koplalókert felé újjáépül. Megtörténik a Táncsics utca felújítása. Valamennyi óvodánkban megvalósul a rossz parketta kicserélése a csoportszobákban, több tízmillió Ft értékben. A gyermekfogászati rendelőre néhány héten belül 3 millió Ft-ot tudunk rákölteni, korszerű sterilizátort vásárolhatunk, megújul a szék is. Ösztöndíjprogramot tudunk indítani a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek továbbtanulását segítve, havi 10.000 Ft sokat segíthet egy tehetséges, rászoruló gyermeknek.. Ismét költünk a Várhelyi táborunkra, megújul a faház. A Semmelweis utca végén a jelenleg üres, füves területen egy új központi játszótér és egy felnőtteknek szánt kondipark létesül, filagóriával, utcai bútorokkal mintegy 40 millió Ft-ból. A sportpályán is felnőtteket kiszolgáló kondipark épül. Folytatódik a szeleskerti gyűjtőcsatorna rendbetétele a 2. ütemmel, így tovább szépül ez a rész. Ugyancsak megvalósul az Árpád utcai főgyűjtőcsatorna felújítása. Újabb ipari park létesül a Kinizsi utcában, erre mintegy 100 millió Ft-ot nyertünk. Régen várt sikeres pályázatunk alapján a Kossuth utcai Idősek Otthona új homlokzatot, új kazánt, napelemeket, új melegvizes rendszert kap. Saját erőből, adófizetőink pénzéből megvalósul az Árpád utca felújítása: először az első 200 m-t tervezzük be. Az Újtelepen egy új, központi buszváró kialakítását szerepeltetnénk a költségvetésben.

Ráadásul még vannak el nem bírált és még be nem adott pályázataink…

Bízhatunk abban, hogy sok munkával teli, eredményes év(ek) elé nézünk!

Képgaléria

Látnivalók

Szálláshelyek

Vendéglátás